<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2287056896757170543\x26blogName\x3dHandicap+en+samenleving\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://handicap-en-samenleving.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://handicap-en-samenleving.blogspot.com/\x26vt\x3d-7403809015701882631', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

'Ik heb wat, krijg ik ook wat?'

Sinds kort is via Postbus 51 de nieuwe versie van de brochure 'Ik heb wat, krijg ik ook wat?' beschikbaar. Deze wegwijzer geeft chronisch zieken en gehandicapten een overzicht van regelingen en vergoedingen van kosten.

In ons land zijn er naar schatting 3,7 miljoen mensen die "wat hebben": een chronische ziekte, of handicap. Een ziekte of handicap leidt vaak tot extra kosten, bijvoorbeeld dieetkosten of de kosten van een compleet aangepaste woning.

Meestal gaat het om een combinatie van kosten voor hulpmiddelen, medische zaken en bijvoorbeeld hulp in het huishouden. Daarom zijn er verschillende regelingen voor vergoeding van kosten door ziekte, handicap of ouderdom.

De brochure 'Ik heb wat, krijg ik ook wat?' biedt een overzicht en uitleg van alle wetten en regelingen zoals de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), Jonggehandicaptenkorting, Valys en de Zorgverzekeringswet.

De brochure is gratis te downloaden op de site van Postbus 51 en kan ook worden besteld door te bellen met de Postbus 51-informatielijn: 0800-8051 (gratis, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur).

Labels: ,

« Home | Next »
| Next »
| Next »