<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2287056896757170543\x26blogName\x3dHandicap+en+samenleving\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://handicap-en-samenleving.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://handicap-en-samenleving.blogspot.com/\x26vt\x3d-7403809015701882631', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Jongeren met een arbeidshandicap verdwalen in regels en organisaties

Jongeren met een arbeidshandicap of beperking hebben te maken met een breed scala aan organisaties die bezig zijn met het verwerven en behouden van werk. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van kenniscentrum CrossOver.

Een jongere met een arbeidshandicap of beperking ondervindt veel obstakels bij het volgen van onderwijs, het vinden van een bijbaantje, het stage lopen en het vinden van een eerste baan. Er zijn veel organisaties die deze jongeren helpen bij vinden en behouden van werk waaronder onderwijsinstellingen, werkgevers en organisaties als het UWV, jobcoachorganisaties en gehandicaptenorganisaties.

Het aantal betrokken organisaties is inmiddels zo groot dat veel jongeren en hun ouders en verzorgers het overzicht kwijtraken. Dit geldt ook voor de professionals in het veld. Kenniscentrum CrossOver presenteert vandaag een rapport waarin een overzicht gegeven wordt. Het beschrijft welke organisaties zich bezighouden met het verwerven en behouden van (betaald) werk door jongeren met een arbeidshandicap of beperking. Bovendien wordt er beschreven welke organisaties samenwerken en waar die samenwerking zich op richt.

Een belangrijke conclusie is dat organisaties, verantwoordelijkheden en processen nog te versnipperd zijn. Een landelijk organisatienetwerk ontbreekt en op regionaal niveau bestaan verschillende organisatienetwerken met ieder een eigen focus, deelnemers en werkwijze. Het is belangrijk om overzicht te creƫren. Vooral omdat er in de komende jaren een groot aantal veranderingen in wet- en regelgeving worden doorgevoerd.

Labels:

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »