<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2287056896757170543\x26blogName\x3dHandicap+en+samenleving\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://handicap-en-samenleving.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://handicap-en-samenleving.blogspot.com/\x26vt\x3d-7403809015701882631', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

CAO sociale werkvoorziening: werkgevers doen eindbod

De Kamer Gesubsidieerde Arbeid van de VNG (KGA), de werkgeversorganisatie voor de sociale werkvoorziening, heeft de bonden een eindbod gedaan. Bert Otten, voorzitter van de KGA: 'We leggen de bonden een zeer reëel bod voor dat marktconform is. We hopen dat de leden van de bonden dit zullen waarderen. Ondanks de financiële problemen in de sector bieden werkgevers toch een loonsverhoging die gezien mag worden". Dat meldt de VNG in een persbericht.

Het eindbod van de KGA is 3% loonsverhoging per 1 maart 2008, 1,25% per 1 januari 2009 en nogmaals 1,25 % per 1 augustus 2009. Daarnaast voorziet het bod in een wijziging van het loongebouw die voor werknemers gemiddeld een loonsverhoging oplevert van 0,5%. De looptijd van de CAO is van 1 november 2007 tot 1 maart 2010.

Een van de belangrijkste onderdelen van het eindbod is de verlenging van de periode waarin gewerkt wordt aan de ontwikkeling van de medewerker. Het is de bedoeling dat de werkgever samen met de nieuwe medewerker een ontwikkelingsplan opstelt voor een periode van maximaal 5 jaar. Dit was 2 jaar. Gedurende deze periode mag de werkgever het minimumloon betalen. Hiermee levert de werkgever een belangrijke bijdrage aan de vergroting van kansen van de medewerker op regulier werk buiten het Sw-bedrijf.

De Kamer Gesubsidieerde Arbeid is als onderdeel van het College voor Arbeidszaken van de VNG de werkgeversvereniging voor de Sw-bedrijven in de publieke sector. De werknemers in deze sector worden vertegenwoordigd door de ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak. In totaal zijn 100.000 personen werkzaam in de sector.

Labels:

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »